Raskošan vrt kao iz bajke

Letnje cveće može da ulepša vašu baštu i da joj da drugačiji izgled, ali morate ga negovati, redovno zalivati i brinuti o cveću i drugim ukrasnim biljakam u vrtu.

Jedino tako će vaš eksterijer izgledati posebno i drugačije.

Ako hoćete da vam vrt bude raskošnih boja, izaberite različite vrste cveća, a za baštu kao iz snova treba i malo rada i truda.

Odgovarajući alat za uređenje bašte, pvc creva za zalivanje i dobra volja i želja su pola uspeha.

Zato alat u ruke i na posao!

Uz malo cveća sve je lepše!

Vrt, dvorište, balkoni, nadstrešnice, terase i bašte izgledaće mnogo lepše ako im samo dodate malo cveća.

Otvoreni prostor ukrašen lepim cvećem dobija drugačiji izgled, a kada se iskombinuju lepe boje cveća i baštenski nameštaj, sigurni smo da ćete uživati u toplim prolećnim večerima sa prijateljima u svom dvorištu.

Terase, balkoni, nadstrešnice i bašte povezuju ljude se prirodom i omogućavaju ukućanima uživanje, mir i tišinu. Tokom letnjem perioda bašte ukrašene cvećem izgledaju veselo, atraktivno i svetlo.

Baštenske garniture ako se kombinuju sa šarenim cvetnim lejama doprineće da se osećate lepše dok vreme provodite na otvorenom. Bilo da je vaš baštenski nameštaj za sedenje i uživanje na otvorenom luksuzan ili jednostavan, ako se dodatno otvoreni prostir ukrasi cvećem, dvoriište dobija poseban izgled.

Cvetne leje – lični pečat svakog dvorišta

Ako želite da se opustite, pozovete društvo i napravite roštilj, onda je pravo vreme za zabavu u vašem dvorištu. A jeste li uredili okućnicu?

E pa, trebalo bi da imate na umu da svako dvorište kada se dodatno ukrasi cvetnim lejama dobija poseban pečat.

Ali, kupovina i ukrašavanje bašte cvećem podrazumeva i neka ulaganja. Nekada ovaj posao može da bude složen i skup, ali kada se vidi lepo uređeno dvorište onda to nema cenu.

Birajte različite boje cveća, a ako biste da kombinujete različite vrste cveća imajte na umu da neko cveće zahteva mnogo više posla, dok to sa pojedinim vrstama nije slučaj. Isto je i sa ukrašavanjem prozira na stanu ili kući. Čak i kada ukrasite samo jedan ili dva prozora cvećem, odmah sve izgleda drugačije.

Osim u dvorište cveće u saksiji možete dodati i na balkon, na nadstrešnicu ili terasu.

Ukrasno šiblje za malu oazu lepote

Takođe, možete da izaberete i ukrasne biljke i šiblje koji će vam pomoći da ukrasite otvoreni prostor.

Biljke i cveće različitih visina doprineće ulepšavanju vašeg vrta, a kada se izaberu različite vrste cveća i iskombinuju sa ukrasnim šibljem, vaša oaza postaće interesantna svima.

Još neka od kreativnih ideja koje mogu poslužiti za ulepšavanje eksterijera jeste i dodavanje saksija sa cvećem.

Da, da, dodavanje saksija cveća u dvorište. Velike saksije mogu da budu poređane duž staze ili u pojedinim delovima dvorišta kako bi se, na primer, neki deo dvorišta dodatno istakao.

Uz to možete dodati i drvene kutije, saksije upečatljivih boja i poređati cveće u različitim nivoima kako biste otvoreni prostor još više ukrasili..

Maštajte, dodajte nove boje, drugačije vrste cveća i ukrasite vašu baštu po sopstvenim željama. Nije potrebno ni mnogo novca, a ni mnogo vremena. Uživajte dok uređujete svoje dvorište!