Kako brzo i efikasno urediti baštu?

Ako želite da tvorite i uredite prostor koji će da održaav vašu ličnost, onda je ureivanje eksterijera pravo rešenje.

Naime, mnogima je san da imaju lepu i veliku baštu kako bi imali gde da popiju jutarnju kaficu, a i kako bi je uredili po sopstvenom ukusu. No, da li je moguće urediti baštu brzo i lako, a uz to i da ne potrošite veliki novac?

Da, da, moguće je. A mi vam donosimo nekoliko ideja pomoću koji možete povoljno da ukrasite vaše dvorište.

Moderno i lepo dvoriste, kao i bašta uopšte ne mora mnogo da košta.

Ipak, i one savremene baste koje možete videti u časopisima moguće je lako preneti u svoj prostor, a uz kreativna ideja stručnih ljudi, dizajnera, brzo ćete uživati u lepom i pijatnom ambijentu ispred kuće.

A pritom, zahvaljujući savetima dizajnera lako ćete pronaći materijale i autentične biljke koji će se vrlo lepo uklopiti u prostor, a uz to će biti i ekološke.

Budite kreativni!

Pre nego što osmislite ideje za uređenje dvorišta, najpre razmotrite sam prostor i pozabavite se time za šta će vam taj prostor služiti. Ako imate veliko dvorište, volite li da provodite vreme u dvorištu? Od samog ogovora zavisi koje će ideje imati prioritet i kako ćete stvoriti postor u kojem ćete svakodnevno uživati.

Najpre upotrebljavajte prilikom uređenja geometrijske šare. Da biste stvorili jake vizuelne utiske koristite finišere i površinski sloj. Ukoliko je u nekom delu dvorišta tlo neiskorišćen ili ima zemlje koju biste iskoristili, onda se možete poslužiti reciliranim materijalog od kojeg možete napraviti mozaik po sopstvenom izboru. Da biste stvorili veći contrast, onda možete koristiti mahovinu, a imajte na umu da su ovi materijali veoma povoljni, a stvaraju efektnu sliku.

Ako želite da stvorite mirisni put, onda se poslužite biljakma, pa u okviru svog mozaika možete posaditi majčinu dušicu ili neko drugo bilje koje je lako za održavanje, a poako raste i ima lep miris.

Nove, stare saksije u vašem vrtu

Ako već imate saksije u kojimma sadite cveće i druge biljke, onda dvorište možete osvežiti dodavanjem novih saksija. Ne morate da ih nove kupujete, već iskoristite stare gume, burad ili sanduke od kojih možete da napravite zanimljive nove saksije za cveće.

Dajte novu svrhu predmetima iz domaćinstva, a vrtu obezbedite novu dimenziju. Dodajte stolice i sto, promenite im mesto i ukrasite ih drugačije. Na tržištu imaju različite silikonske mušeme, stoga izaberite najatraktivnijiu i dajte vašem eksterijeru lični pečat. Saksije obojte jarkim bojama, neuobičajnim i upadljivim dezenima.

Višegodišnje biljke su odličan izbor!

Jasno je da su višegodišnje biljke prava ušteda za budžet. Jednogodišnje biljke morate iznova svake godine da obezbeđujete, dok kod višegodišnjih biljaka to nije slučaj. Ukoliko se odlučite za neke ukrasne trave, kombinujte ih sa ostalim biljakama i tako ćete dobiti moderan i neobičan izged vašeg dvorišta. A u tome i jeste draž, jer će dvorište izgledati skupo i lepo dizajnirano.

Raskošne boje, lepo uređen prostor i uživanje u kafi sa prijateljicama učiniće da se svaki put kada izađete u dvorište osećate posebno, jer znate da je lepo uređan prostor vaših ruku delo.